کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید خطرات سلامتی مرتبط با مصرف سرکه که به اثبات رسیده است

چگونه سرکه می تواند به سلامتی شما آسیب برساند

ماهیت سرکه:

سرکه نوعی مایع اسیدی است که از تخمیر اتانول (الکل اتیلیک) به دست می‌آید و حاوی اسید استیک (اسید اتانولیک) است. سرکه در حقیقت یک مایع الکلی است و از اکسیداسیون الکل (اتانول) بوجود می آید. این ماده اغلب عوارض الکل بر بدن را دارا می باشد. Ph سرکه 3-2 است و تعادل اسید و بازی بدن را برهم می زند.

خطرات سلامتی مرتبط با مصرف سرکه که به اثبات رسیده است:

  • تخریب مینای دندان و ایجاد پوسیدگی های زودرس تحقیقات تایید کرد که حدود یک الی 20 درصد از مواد معدنی ساختار دندان پس از 4 ساعت مواجهه با سرکه از بین می­روند. همچنین استفاده مکرر از سرکه موجب ایجاد حساسیت در دندان­ها می­شود.
  • ایجاد التهاب و تخریب لایه محافظتی و سلولهای مخاطی دهان و لثه ها، حلق، مری و معده و حتی روده ها این التهابات و زخمها منجر به نفوذ میکروبها و ایجاد سرطان می کند. بر اساس تحقیقات مصرف سرکه نیز در حال حاضر به عنوان عاملی در ایجاد سرطان در قسمت فوقانی شناخته شده است.
  • ایجاد کمبود ویتامین ب 12 در بدن (کم خونی مگالوبلاستیک)
  • سرکه بعد از آسپیرین و الکل شایعترین علت زخم و التهابات مخاط گوارش است.
  • تغییر سطح انسولین: انسولین از هورمون هایی می­باشد که تاثیرات متعددی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن دارد. استفاده از سرکه سطح انسولین را تغییر داده و از این جهت برای افراد دیابتی مضر است.
  • ضعف دید: سرکه تاثیر منفی در بینایی دارد و باعث ضعف دید می­شود.
  • تضعیف دستگاه ایمنی: پروبیوتیک‌ها و باکتری‌های مفید در دستگاه گوارشی سیستم ایمنی را تقویت می­کند، ولی مصرف سرکه سیب باعث تضعیف پروبیوتیک‌ها و باکتری‌های مفید و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی بدن می­شود.
  • کبد چرب
  • اختلالات کلیوی
  • ایجاد اختلالات سیستم عصبی مرکزی
  • کاهش سطح پتاسیم بدن و ایجاد ضعف و خستگی مزمن
  • رشد قارچهای بیماریزا در بدن و مخاط (قارچ کاندیدا)
  • تحریک غده تیروئید تا فسفر را از غدد فوق کلیوی خارج کند.
  • کاهش تراکم استخوان و پوکی زودرس
  • مطالعات نشان داده اند که غذاهای تخمیر شده مانند سرکه حاوی مقادیر بالایی تیرامین هستند، تیرامین می تواند منجر به افزایش فشار خون، درد مفاصل، کهیر، سندرم روده تحریک پذیر و سردرد (میگرن) شود.
  • تاخیر در تخلیه معده و ایجاد حالت تهوع و این ممکن است علائم فلج عصبی معده ( گاستروپارزی) را بدتر کند و مدیریت قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک دشوارتر کند.
  • تداخلات دارویی گسترده بدلیل خواص اسیدی اثرات داروها را کاهش می دهد.

تحقیقات ثابت کرده است : اکثر خواص کاذبی که در باره سرکه در شبکه ها و اینترنت و فضاهای مجازی عنوان می شود صحت ندارد از قبیل موارد ذیل:

  • سرکه باعث کاهش وزن نمی شود و صرفا بدلیل عوارض تاخیر در تخلیه معده و ایجاد تهوع باعث ایجاد بی میلی به غذا میشود.
  • سرکه سیب با سایر سرکه ها فرقی ندارد.
  • سرکه باعث درمان رفلاکس اسید نمی شود. در حالی که برخی از افراد به سرکه سیب و جوش شیرین برای رفلاکس اسید سوگند یاد می‌کنند، هیچ مدرک علمی برای حمایت از این درمان خانگی وجود ندارد.
  • سرکه هیچ تاثیری در درمان آکنه نداشته و استفاده روی پوست باعث سوختگی شیمیائی پوست می شود.
  • سرکه هیچ تاثیر در بهبود کم خونی ندارد بلکه خود مسبب کم خونی است.
  • سرکه در بهبود بوی دهان تاثیری ندارد.
  • سرکه تاثیری روی آب مروارید ندارد.
  • ‌کمک به سم‌زدایی یک فریب است. بدن انسان دارای یک سیستم "خود تمیز شونده قوی" است.
  • خستگی با سرکه رفع نمی شود.
  • قارچهای پوستی با سرکه درمان نمی شود.
  • ریزش مو با سرکه درمان نمی شود.
  • عفونت کلیه و درد کلیه با سرکه درمان نمی شود.
  • گرگرفتگی و یائسگی با سرکه درمان نمی شود.
  • ‌گرفتگی عضلانی با سرکه درمان نمی شود.
  • سرکه سفید کننده دندان نیست
  • برفک دهان با سرکه درمان نمی شود.
  • بخور سرکه نه تنها درمان سرفه، سینوزیت و آسم و .... نیست بلکه باعث سوختگی مخاطی شده و وخامت بیشتری ایجاد میکند.

مطالعه انجام شده در سال 1399 نشان می­دهد مقادیری از الکل (اتانول) هم در سرکه­های صنعتی و هم در سرکه­های سنتی وجود دارد. میزان الکل در سرکه های خانگی بالاتر است.

در طب ایرانی سرکه هیچگاه ارزش تغذیه ایی و خوراکی نداشته است و استفاده از ترشیجات و سرکه یک انحراف تغذیه ایی است که سلامت ایرانیان را به خطر انداخته است.

تقریباً تمام محصولات ساخته شده با سرکه را می توان به راحتی با آب لیموی تازه و طبیعی که یک غذای سالم است درست کرد.

سلامتکده سیب

www.diethealth.ir



:: برچسب‌ها: سرکه, سم, شبه الکل, اتانولیک
ن : گروه سیب
ت :