کانال تلگرام سلامتکده سیب ...برای عضویت "اینجا" را کلیک نمایید طبیعت درمانگر

نتايج بررسي‌هاي انجام شده در آزمايشگاه‌و روي حيوان حاکي از آن است که ممکن است پلي فنل‌هاي موجود در چاي سبز سبب کاهش پيشرفت بيماري عروق قلب و سرطان شود ولي نتايج بررسي‌هاي کوچک در انسان نتايج متناقضي به بار آورده است. يک بررسي همنواي آينده‌نگر که به تازگي انجام شده، شامل 40/000 نفر بزرگسال (40 تا 79 سال) از يک بخش ژاپن بود که 80% جمعيت آن از چاي سبز استفاده مي‌کردند. در شرکت کنندگان سابقه‌ي‌ حمله، بيماري کرونر قلب يا سرطان ديده نمي‌شد. رژيم‌ غذايي براساس گزارش و به خاطرآوري غذا توسط شرکت کننده ارزيابي شد.

    در طول مدت حداکثر پيگيري 11 ساله، تعداد 2931 مورد مرگ به وقوع پيوست. پس ازتطبيق از نظر حدود 20 عامل خطرزاي دموگرافيک، شيوه‌ي زندگي و طبي، مصرف چاي سبز به طور قابل توجهي با کاهش همه‌ي علل و مرگ و مير عروق قلب همراه بود ولي با مرگ ومير ناشي از سرطان ارتباطي نداشت. به عنوان مثال، در مقايسه با افرادي که کمتر از 1 فنجان چاي سبز در روز استفاده مي‌کردند، آنها که روزي 5 فنجان يا بيشتر چاي سبز مصرف مي‌کردند داراي نسبت تصادف 0/84 براي تمام علل مرگ و مير و 0/74 براي مرگ و مير قلب و عروق بودند. تأثير حفاظت کننده‌ي چاي سبز عموماً در زنان قوي‌تر ازمردان بود. در مورد چاي سياه روابط مشابه ديده نشد.

 

JAMA 2006 Sep 13;296:1255-65



:: موضوعات مرتبط: خواص خوراکیها
ن : گروه سیب
ت :