من فراوان ترين عنصركاني موجود در بدن انسان هستم و مهمترين مصالح سازنده استخوانها به شمار مي آيم و روي اين همين اصل شما روزانه از نيم گرم با يك گرم به من احتياج داريد
والا ممكن است به بيماري نرمي استخوان – عقب ماندگي در رشد و كرم خوردن دندان مبتلا شويد ، شما ميتوانيد مرا در مركبات – شير – سفيده ي تخم مرغ و چند خوراكي ديگر مثل چغندر – هويج – كلم – گندم – سيب زميني – يونجه – اسفناج – توت فرنگي – گردو – تره – تره فرنگي – كاهو – غلات – تمشك – نخود تازه – لوبياي تازه – فندق – بادام – پسته – كرفس – پياز – عدس و انگور پيدا كنيد . من خوراك استخوان – دندان – غضروفها – هسته هاي سلولي – خون – چربي سلسله اعصاب بوده براي هضم غذا براي جذب غذا و همچنين براي سنگر بندي آهكي در اطراف ميكروبهايي مثل ميكرب سل ودمل لازم وضروري هستم.
ويتامين ها و هورمونها در جذب من در بدن انسان دخالت مستقيم دارند و چون آفتاب وشرايط محيط در جذب من بستگي كامل دارند ، عوارض كمبود من در ساكنان مختلف متفاوت است درنواحي گرمسيري و آفتابي كمبود من كمتر از مناطق معتدله و سردسير ديده ميشود .
نور آفتاب يكي از بزرگترين عوامل حياتي براي جذب من به شمار مي آيد چه ويتامين د كه در جذب من دخالت مستقيم دارد به وسيله نور آفتاب ساخته ميشود .
درمناطقي كه نور آفتاب به حد كافي ندارند جذب من به آساني صورت نمي گيرد و تظاهرات كمبود من بيشتر به چشم مي خورد و به همين جهت است كه ساكنان اين نواحي به من نياز بيشتري دارند و بايستي با خوردن سبزيها و ميوه ها كمبود مرا جبران كنند .
آنهايي كه فكر مي كنند تنها با خوردن شير گرسنگي خود را نسبت به من برطرف كنند سخت در اشتباه مي باشند و بهترين دليلي كه در رد اين ادعا مي توان اقامه كرد اين است كه مردم آمريكا بيشتر از ساير مناطق جهان شير مي خوردند و بيشتر از ساير ساكنان قاره هاي جهان دچار كمبود من هستند – بيماري نرمي استخوان در كودكان انگليسي به قدري زياد است كه عده اين بيماري را مرض انگليسي ها مي دانند و برعكس در جنوب ايران و سواحل خليج فارس با اينكه كمتر شير مي خوردند و خاكشان از نظر كلسيم فقير است كمتر به اين مرض مبتلا شده و كمتر دچار كرم خوردگي دندان ميشوند .
يكي از بهترين منابع گياهي من انگبين هاي گياهي مثل شير خشت ، ترنجبين وگز علفي ميباشد – در خوانسار و نواحي اطراف اصفهان كه گز زياد مصرف ميشود و همچنين در آذربايجان كه به خوردن گز علفي علاقه زياد دارند ، بيماري نرمي استخوان و كرم خوردگي دندان كمتر ديده ميشود .
ساكنان فقير بلوچستان با اينكه دچار فقر غذايي هستند و به شير لبنيات كمتر دسترسي دارند ، معذلك از بيماري نرمي استخوان و پوسيدگي دندان معاف مي باشند چه آنها علاوه برداشتن آفتاب فراوان از سبزي هاي صحرايي كه غالبا سرشار از كلسيم هستند تغذيه مي نمايند و نان را بيشتر با سبوس كه مقدار زيادي كلسيم دارد ميل مي نمايند .
سياهپوستان و ساكنان مناطق حاره دندان هايشان به مراتب سفيد تر و محكم تر از شما سفيد پوستان مي باشد زيرا آنها از كلسيم موجود در گياهان و تابش مستقيم آفتاب بيشتر استفاده و بهره برداري ميكنند و اين يك حقيقت است كه سياه پوستان مقاومت بدنشان در برابر آفتاب زياد تر بوده و مي توانند عريان در مزارع كار كنند بدون آنكه تابش آفتاب كوچكترين صدمه اي به پوست بدن آنها وارد آورد .
كساني كه به سفر حج رفته اند بخوبي كه در عرفات سياه پوستان وساكنان محل از ظهر تا غروب آفتاب در دامنه ي كوه رحمت دربرابر تابش مستقيم خورشيد مي ايستند و هيچگونه صدمه اي نمي خوردند وطبق دستورها و موازي ديني ايستادن ما در آفتاب ممنوع بوده و بايستي در زير چادرها وقوف نماييم .
حال به خوبي متوجه خواهيد شد كه چرا با وجود فراواني كلسيم درمناطق معتدله گرسنگي نامرئي من دراين نواحي رايج است ساكنان نواحي گرمسير و استوايي با اينكه قد وقامت كوتاه داشته و رشد زياد نمي كنند استخوان بندي محكمتري دارند و برعكس در نواحي معتدله و اروپا رشد زيادتر استخوان بندي درشت تر ولي پوك تر است و همگي استخواني ترد وشكننده دارند ، اين ضعف استخوان در كشورهاي مترقي و پيشرفته روز به روز زيادتر ميشود .
در آمريكا دانشمندان متوجه شده اند كه اسكلت نسل جوان گرچه به ظاهر درشت تر از اسكلت نياكانشان مي باشد اما درعوض سست و شكننده شده است و براي نجات از عواقب وخيم آن به همه توصيه ميشود كه تا مي توانند روغن ماهي وتركيبات ديگري كه ويتامين د دارند بخورند ، حال در اينجا اين سوال پيش مي آيد كه چرا اسكيموها با اين كه كمتر رنگ آفتاب را مي بينند به بيماري نرمي استخوان مبتلا نشده و از اين مرض و كرم خوردگي دندان رنج نمي برند بلكه همگي استخواني محكم و دندانهاي تيز و برنده وسالم دارند در جواب اين سوال دانشمندان اظهار عقيده ميكنند كه آنها با جويدن استخوان شكار و يا ماهي كلسيم و ويتامين د بدن خود را تامين كرده و بدن آنها سرشار از ويتامين د مي شود .
:: موضوعات مرتبط:
خواص خوراکیها