كربوهیدراتها به دو دسته ساده و مركب تقسیم بندی میگردند. مواد غذایی حاوی كربوهیدراتهای ساده (قندی) شامل: قند، شكر، شیرینی جات و نوشابه ها بوده و گلوكز خون را بسرعت افزایش میدهند و باید از آنها اجتناب كرد. كربوهیدراتهای مركب(نشاسته ای): نان، سیب زمینی، ماكارونی، برنج، غلات و میوه ها میباشند و باید بیشتر از این كربوهیدراتها مصرف كرد. مضرات مصرف شكر و قند به قرار زیر میباشد:
1-سركوب سیستم ایمنی بدن.
2-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
3- كاهش تمركز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
4-كاهش انعطاف پذیری و عملكرد بافتها.
5-افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
6-سبب فقر مس و كروم میشود.
7- تداخل در جذب كلسیم، منیزیم و پروتئینها.
8-پیری زود رس.
9-پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
10- افزایش چاقی، كلسترول خون و فشار سیستولیك قلب.
11-كاهش ویتامین E در خون.
12-كاهش هورمون رشد.
13-كاهش توانایی عملكرد آنزیمها.
14- كاهش ظرفیت یاد گیری - كاهش عملكرد حافظه.
15-بر هم زدن تعادل هورمونها.
16-نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
17-سرگیجه و خواب آلودگی.
18-شكر یك ماده اعتیاد آور است.
19-كاهش پایداری عاطفی.
20-میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
21- میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
22-افزایش بیماریهای قلبی-عروقی.
23-سردرد و میگرن.
24-افزایش هورمون استروژن در مردها.
25-افسردگی.
26-میتواند مانند الكل ایجاد مسمومیت كند.
27- باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.
28-میتواند ایجاد سنگ صفرا و سنگ كلیه كند.
29-میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد كند.
30- میتواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.